Visie

Veel van mijn opdrachtgevers zoeken een ervaren persoon die vakkundig is en optreedt als hun partner bijv. voor het implementeren van ECD/ERP software, herstructuren van hun ICT afdeling, mij inzetten als hun ICT Manager ai, het ICT visie 2013-2015 plan laten schrijven, ontwerpen & realiseren, hun business-ict alignment willen verbeteren, meer tablets en minder laptops beoogen binnen hun bedrijfsvoering, hun ICT-infra gaan moderniseren, etc. Hele verschillende opdrachten dus waarbij ik mijn kennis & kunde in de vakgebieden Verandermanagement, Bedrijfskunde en ICT maximaal kan combineren ten gunste van de opdrachtgever.

In de aanvangsfase (Van ReaCtief naar Creatief ) neem ik, samen met het (project)team, altijd de tijd om de "harde" wat-vraag van de opdracht te verbinden met de "zachte" hoe-vraag. Want bewust dan wel onbewust zal ook het gedrag van alle betrokkenen veranderen om maximaal te kunnen profiteren van de investering waarvoor we nu staan met elkaar (project- en lijnorganisatie). En laat de pijnpunten maar alvast op tafel komen in plaats van als 'deadline' al verstreken is.

Samengevat naast de vaste projectonderdelen (oa gezond projectmanagement, bewaken voortgang & kwaliteit & budget, juiste rapportage, stakeholder analyse en passende interne/externe communicatie) is mijn toegevoegde waarde dat ik wel invulling geef aan de veranderkundige factoren die altijd spelen binnen ICT projecten. De ICT afdeling is namelijk dienstverlenend aan de business en zal zich ook als zodanig moeten opstellen. Maar ik verwacht daarnaast dan ook het nodige van de business als opdrachtgever.

Typische interventies zijn:

Samengevat alleen een ge´ntegreerde aanpak van de wat-vraag door een gedegen hoe configuratie (hard + hart = hardt) levert u pas het gewenste eindresultaat op.

Dit noem ik pas - Duurzaam Implementeren - !