| Beweging | Groeien | Resultaat |

Mijn passie is – waarde creërend te mogen implementeren – binnen uw organisatie. Dit is vele malen krachtiger dan simpelweg een project, ála Prince-2, te komen ‘uitrollen’. Ik werk, in mijn rol als projectleider, vanuit de principes van LEAN projectmanagement. En snap, als bedrijfs- en veranderkundige, hoe ik alle stakeholders hierin kan meenemen. (samen)Werkend  aan de afgesproken (bedrijfs)doelstellingen. Mijn inziens ontstaan zo duurzame resultaten die echte meerwaarde creëren voor uw organisatie.

#

| Uitdagen | Verbeteren | Leiderschap |

Eén LEAN projectleider maakt nog geen zomer. Ik formeer altijd een krachtig en slagvaardig projectteam, bestaande uit denkers en doeners. Projectleden komend uit uw eigen organisatie. Een ieder neemt deel vanuit zijn kracht, passie maar vooral gedrevenheid. Want mijn projecten beslaan zo maar 6 tot 12 maanden van intensief samenwerken. En dan moet je op elkaar kunnen vertrouwen, dag in – dag uit. Als opdrachtgever zult u zien dat uw medewerkers groeien in mijn denk- en werkwijze, daarin verder gecoacht tijdens het project.

| Gedreven | LEAN | Leiderschap |

Mijn naam is Robert Rietveld wonend in  hét economische centrum van Nederland. Mijn passie en kracht is ‘het gewoon doen’ van uitdagende implementatievraagstukken binnen organisaties. Afgestudeerd als MSc in Strategy and Organisation – met specialisatie Implementation & Change Management-.

Mijn, internationale, werkervaring heb ik opgedaan binnen zowel grote als kleine organisaties. Ik zeg wel eens met een knipoog ; ” ik heb gewerkt van A t/m Z “. Of te wel voor de Automotive t/m Zorgorganisaties.  Mag ik binnenkort uw organisatie ook toevoegen aan mijn persoonlijk alfabet?

#

Projects of Tomorrow

Waardecreatie

Waardecreërende projecten worden niet alleen meer uitgevoerd door uw medewerkers zelf. Uw projectorganisatie wordt (straks) versterkt door de ‘homo flexibilis’ komend uit uw flexibele schil. Superspecialisten, elk op zijn of haar vakgebied. Die van mij zijn LEAN projectmanagement en innovatie.

Wendbaarheid

Mijn veronderstelling is dat een wendbare organisatie alleen maar kan bestaan als er sprake is van ‘flexibiliteit als kloppend hart’ daarin. Het liefst verbind ik mij daarom voor een langdurige periode aan een organisatie. En laat dan in projecten zien wat gedurfde oplossingen betekenen voor uw organisatie.

Middel of Doel?

Vele tools hebben mijn carrièrepad al gekruist. Maar LEAN denken is toch wel het meest passend bij mij. Het continu verbeteren van organisaties met uw medewerkers geeft hun en mijzelf de benodigde flow. Visie, focus, resultaatgericht en eigen verantwoordelijkheid zijn hierbij de kernwaarden.

Current Projects

Op papier staat een mooie beschrijving van het berichtenverkeer maar de praktijk is vele malen weerbarstiger. Elke gemeente mocht zijn eigen productcodes aanmaken, wat landelijk heeft geresulteerd in bijna 110.000 productcodes. Vervolgens mag elke zorgaanbieder een deel hiervan implementeren in zijn ECD. Ga daar maar aanstaan als zorgaanbieder. Mijn competenties zorgen ervoor dat dit in goede banen wordt geleid.

Iedere gemeente (400) en zorgaanbieder (5000+) is bezig met de transactie sociaal domein. Het is mijn opdracht om deze zorgaanbieder (VG) te verbinden met 26 gemeentes (iWMO), 7 regio gemeentes (iJW) en de WLZ. Ik zorg ervoor dat het declaratieproces weer vlekkeloos gaat verlopen. En verbindt alle lijntjes (GGK, Rinis, Vecozo) met elkaar zodat het berichtenverkeer weer zorgeloos kan functioneren. Een mooie maar ook taaie klus.

‘ Kan het bestellen van een nieuwe auto niet veel simpeler voor mij als universele garagist? ‘ Afijn, als één van de genomineerde van de Automotive Innovation Award 2015 waren wij aangenaam verrast. Vervolgens zijn we vol doorgegaan met de doorontwikkeling hiervan. Het idee is nu vertaald in het concept SYS, een web-based product inclusief een slim businessmodel. Meer valt te lezen op Simplify Your Showroom.

%

LEAN Projectleider

%

Implementatie Coach

%

Proces Regisseur

%

Change Manager

Quote 'Vision without execution is hallucination' Thomas A. Edison